TEFAF 2024

  • Visuele kunsten
  • Maastricht
  • Za, 9 maart —
    Do, 14 maart 2024
TEFAF 2024

Vijf Spaanse galeries nemen deel aan de 37e editie van de kunstbeurs in Maastricht.

TEFAF Maastricht, de toonaangevende beurs voor beeldende kunst, antiek en design, opent haar deuren voor de 37e editie. Onder de 270 aanwezige internationale galeries uit 22 landen, onderscheiden vijf galeries zich door het beste van de Spaanse kunst te vertegenwoordigen: Caylus, Colnaghi, Deborah Elvira, Mayoral en Artur Ramon. De Spaanse galeries tonen een verscheidenheid aan meesterwerken uit verschillende periodes en artistieke stromingen.

Colnaghi

Colnaghi, met kantoren in Madrid, New York en Londen, presenteert een aquarel van Turner en een tekening van Françoise Gilot, de partner van Picasso. Hun collectie bevat ook De Kruisafneming van Domingos António de Sequeira.

Deborah Elvira

Deborah Elvira, die gespecialiseerd is in ijzeren decoratieve kunst en juwelen uit die periode, presenteert unieke stukken zoals een devotiehanger van Maria Magdalena in koraal en zilver, een 18e-eeuwse reliekschrijn van Sint Ignatius van Loyola en Sint Franciscus Xaverius in verguld zilver en bergkristal, en een Siciliaans devotiemedaillon uit dezelfde periode in goud en koraal.

Caylus Gallery

De Caylus Gallery in Madrid heeft gekozen voor een selectie werken uit de 16e tot 18e eeuw, waaronder kunstenaars als Sánchez Coello, Cecco da Caravaggio en Juan Bautista Maíno.

Mayoral

Mayoral, dat kantoren heeft in Barcelona en Parijs, toont moderne en hedendaagse kunst, waaronder een aquarel uit 1964 Femme entourée d’un couple d’oiseaux van Joan Miró, evenals andere schilderijen en tekeningen van Chillida, Tàpies, Antonio Saura, Manuel Millares en Barceló. Voor het eerst presenteerde de galerie Mayoral ook een stand die exclusief gewijd was aan Salvador Dalí, met een dozijn werken, waaronder Moleculaire ruiterfiguur.

Artur Ramon Art

Tot slot biedt de Catalaanse galerie Artur Ramon Art een verscheidenheid van vijftig werken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en decoratieve kunst. Aan de ene kant presenteren ze schilderijen die representatief zijn voor de Spaanse kunst, zoals Portret van Julia van Ramón Casas, Strand van Valencia van Joaquín Sorolla en Drie tekens op wit van Antoni Tàpies. Ook opmerkelijk zijn stukken zoals Giacometti’s sculptuur Lampe coupe aux deux figures en een 18e-eeuwse salontafel van Martin-Guillaume Biennais, die wordt beschouwd als een van de juwelen van de beurs.

Plaats

Venue map

Forum 100, 6231 SB Maastricht

Werktuigen