Quartet Gerhard: In Memory of Beauty

  • Muziek
  • Amsterdam
  • Wo, 22 mei 2024
  • 20:15 —22:25
Quartet Gerhard: In Memory of Beauty

Spaans strijkkwartet Gerhard debuteert in Concertgebouw met reflectie op schoonheid.

Het Spaanse kwartet Gerhard komt op woensdag 22 mei naar het Concertgebouw in Amsterdam als onderdeel van hun Europese tournee met het programma In Memory of Beauty. Het programma reflecteert op de tegengestelde krachten die de geschiedenis hebben getekend: de scheppingsdaad en de vernietigingsdaad.

In Memory of Beauty verbindt oude en hedendaagse elementen, traditie en modernisme, door Bachs Kunst der Fuge te koppelen aan Sjostakovitsj’ 8e strijkkwartet, een emblematisch werk opgedragen aan de slachtoffers van fascisme en oorlog. Na dit stuk gaat het concert verder met Tsjaikovski’s 1e strijkkwartet als een lofzang op hoop.

Na Amsterdam zal het Gerhard Kwartet op 24 mei 2024 optreden in het Concertgebouw in Brugge, en daarna ook in steden als Turijn en Praag. Daarvoor zal het kwartet onder andere optreden in Madrid, Vila-seca en Girona.

Gerhard Kwartet

Het Gerhard Kwartet, bekend om zijn zoektocht naar schoonheid en gevoeligheid in zijn interpretaties, onderscheidt zich door zijn vermogen om dialogen te creëren tussen traditie en moderniteit, waarbij het publiek wordt meegevoerd naar een intieme sfeer waar verschillende vormen van expressie worden verkend.

De groep ontleent zijn naam aan de Spaans-Catalaanse componist Roberto Gerhard (1896-1970), een van de meest internationaal bekende Catalaanse componisten van de 20e eeuw en een pionier van de Europese elektronische muziek. De leden van de groep zijn de musici Lluís Castán (viool), Judit Bardolet (viool), Miquel Jordà (altviool) en Jesús Miralles (cello).

Plaats

Venue map

Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam

Openingsuren en toegang

Meer informatie

Concertgebouwplein

Werktuigen