Amsterdam Spanish Film Festival 2023

  • Film
  • Amsterdam
  • Vr, 24 november —
    Zo, 26 november 2023
Amsterdam Spanish Film Festival 2023

Het ASFF keert terug met een programma met 8 vertoningen van Spaanse films, met aandacht voor populaire Spaanse cinema en reflectie op de LGBTQIA+-gemeenschap, en met een eerbetoon aan Carlos Saura.

Het Amsterdam Spanish Film Festival(ASFF) keert terug met een programma dat begint met de Nederlandse première van Alberto Rodríguez Librero’s film Modelo 77 en de aanwezigheid van hoofdrolspeler Miguel Herrán in het Tuschinski Theater. In het weekend van 24-26 november vertoont het festival 8 films op drie verschillende locaties in Amsterdam.

Het ASFF, opgericht en samengesteld door Sin Fin Cinema sinds 2012, presenteert de nieuwste trends in de mainstream Spaanse cinema. In de negende editie presenteert het festival uitstekende Spaanse films van het jaar —zoals La Maternal van Pilar Palomero, Creatura van Elena Martín, 20.000 soorten bijen van Estibaliz Urresola Solaguren, Matar cangrejos van Omar A. Razzak en En los márgenes van Juan Diego Botto— en wil een platform zijn voor reflectie over LGBTQIA+ representaties. Aan de andere kant is het ook een eerbetoon aan de nalatenschap van Carlos Saura, een iconische figuur uit de Spaanse cinema die in 2023 overleed.

Plaats

Venue map

Diverse locaties, Amsterdam

Openingsuren en toegang

Foto: Model 77 door Alberto Rodríguez Librero

Meer informatie

Amsterdam Spanish Film Festival

Werktuigen