Art Rotterdam 2023

  • Visuele kunsten
  • Rotterdam
  • Di, 31 januari —
    Za, 4 februari 2023
Art Rotterdam 2023

De 25e editie van “Art Rotterdam” brengt meer dan 100 internationale galeries samen, waaronder Aluzeta en Diez uit Spanje, en presenteert de tentoonstelling “Prospects” om opkomende kunstenaars te promoten, waaronder 5 Spaanse kunstenaars die zijn bekroond met het Mondriaan Fonds.

Art Rotterdam is een toonaangevend ontmoetingspunt in Nederland voor hedendaagse kunst. Meer dan 100 galeries uit verschillende landen presenteren nieuwe artistieke trends op de Nederlandse markt.

Uit Spanje was galerie Aluzeta, met vestigingen in Barcelona en Madrid, aanwezig. Voor deze editie presenteerden zij een dialoog over waarheid en authenticiteit door middel van het werk van de kunstenaars Hugo Alonso, Jordi Alcaraz, Sune Christiansen en Mirco Marchelli. Ook de galerie Diez in Amsterdam, opgericht in 2022 door Diego Diez, wijdde een show aan de schilder Jochem Mestriner.

Prospects

Art Rotterdam organiseert ook de jaarlijkse Prospects tentoonstelling, georganiseerd door Mondriaan Fondsen om de zichtbaarheid van de 86 opkomende kunstenaars die in het voorgaande jaar zijn bekroond te vergroten. De tentoonstelling geeft de prijswinnaars de kans om in contact te komen met verzamelaars en het Nederlandse kunstcircuit.

Vijf in Nederland wonende Spaanse kunstenaars namen deel aan Prospects: Carmen Roca Igual (1998), Rafael Romero Peña (1988), Carmen Dusmet Carrasco (1991), María Nolla Mateos (1995) en Mónica Mays (1990), die de NN Art Award 2024 won.

Spanish artists participating in Prospects
Van links naar rechts en van boven naar beneden: Maria Nolla, Monica Mays, Carmen Roca & Carmen Dusmet.

Plaats

Venue map

Art Rotterdam, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam

Meer informatie

Art Rotterdam

Credits

Hoofdfoto: stand van Monica Mays, NN Art Arward 2024.

Werktuigen